Friday, December 31, 2010

Perempuan Pasti Bahagia Bila dapat Ke Spa!

hye alls. :)

ok siapa la yang tak suka ke Spa kan? kalau ada yang cakap ' i tak suka pegi Spa, membazir jer ' sila la main jauh jauh. sebab kita tak boleh jadi geng babe. aku kan princesss yang ngegade mmg suka benda benda macam ni. HEHE. well untung kan jadi anak bongsu ni. eh anak perempuan bongsu actually.

di pendekkan cerita nak dekat naik sekolah ni kan my mom busy sangat. sbb my mom kerja kerajaan kan cehh cakap jela mak kau tu cikgu kan senang bila dah start musim sekolah ni mak pun sibuk la carik file itu la ini la kene buat sasaran la carik sukatan pelajaran la. mak setiausaha peperiksaan kat sekolah so kene buat analisis lagi. ok macam macam la. jangan kata kerja cikgu tu SENANG!

my mom plak kan dah tua lagi bape tahun jer nak pencen tp still bertahan nak kenyangkan perut i yang bernafsu makan buas ni. mak stress bila ada kerja banyak. so aritu aku teman mak pegi Spa. tak payah la ketawa macam hina yong peng tak de Spa plak kan. ada babe. ada! tak pecaya pegi la check. Spa tu dekat Jalan Cahaya Baru. seberang dengan NOrth Station. haa carik la sendiri Spa Lotus Beauty.

memang best ok pegi sana. aku buat relaxing facial. jangan risau pasal produk. Spa ni guna produk ORTUS di buat dari tumbuh tumbuhan tau macam padi. so bau nye wangi. sekarang lagi ada promotion untuk lima kali sesi dengan harga yang berpatutan siap dapat cleanser dengan boleh pilih satu lagi produk. so korang kalau nak try dan duduk dekat area yong peng pegi la try.


Wednesday, December 22, 2010

tahniah lil bro. dah dpt 8A dah boleh berDOTA setiap hari!


si kacak ni adik aku.
nama nya muhammad sabiq.
15 tahun.
single.
pandai masak. hebat math.
hobi : main dota.

HAHA. mcm nak promote adik pulak.

to abiq :

congrate for ur result.
sampai tidur pun mimpi mimpi kan.
akhirnya dapat full A.
kau super genius la.
;p
i'm proud with u.

*rahsia kejayaan straight A ialah
berdota sampai mata lebam!

utk kawan kawan abiq jugak tahniah. Lutfil Hadi Farid Ayiep Faizal Amira Fazilah Hanani Sofea Insyirah Fara Suziana dan semua la. *tak ingat nama. :) start malam ni korang leh tidur nyenyak la tak kan ada lagi ngigau malam.





* dato seth dpt 22 org straight A! tahniah korang. ;)

Sunday, December 19, 2010

oh ayah! its so funny. ;)

*abaikan ejaan salah tu.
bila : bilik

ok. ini kelakar. tgk saja pada pix di atas. hasil nukilan en ayah. nth pape kan ayah aku ni. boleh plak dia buat mcm tu. pagi tadi bila aku bangun tido ayah kate jgn guna bilik air belakang sbb ayah baru lps tambah simen. nth buat ape la ayah tambah simen kan padahal bilik air dah ada mozek sekeliling. ntah kat bahagian mane di tambah simen pun aku tak tau sebab aku tak tgk pun. apek buat bilik air kurang taruk simen agaknya. HEHE.

so bila time nak breakfirst aku panggil la si abg aqib dgn si adik sabiq yang berkubu kat bilik atas join breakfirst. aku cakap la ayah tak bagi guna bilik air belakang. mula mula semua kata ok. mkn mkn tiba tiba abiq pegi dapur nak tengok nape tak boleh guna bilik air tu. sekali sampai dia ketawa. aku pun pelik la. then aku pegi tengok apesal bdk ni ketawa. pix di atas la buat kami ketawa seharian ni. HEHE.

yang tak leh blaa ayat nye tu 'anda di perhatikan', 'dengan perintah'. HEHE. siap ada lukisan lagi. HEHE. sebab kat umh ada kami tiga beradik je along dgn angah tak de la dlm lukisan. aku yang ayah tulis nama 'Fia'. mak dgn ayah mmg sukati jer nak panggil aku apa. kadang kadang 'Pya', 'Fia' 'kakak'. sukati la ank mereka pun. HEHE.

*aku pun mula la check kot kot ayh truk cctv kat umh. HAHA. ;)

Saturday, December 18, 2010

awak awak awak tolang saya boleh?

hye alls, silent readers juga. ;)

ok straight to the point. i need ur helps to vote actually. anda pernah tak dengar tentang competition Create Your Wow by Kotex? kalau tak pernah pegi la sini. aku masuk competition ni. mula mula saja jer sebab after exam tak de buat ape kan. bila dah buat design sendiri jadi excited nak menang. HEHE. so competition ni perlukan orang ramai vote design aku. harap kawan kawan semua atau sapa sapa yang BW sini tolong la vote. nak vote senang jer. hanya pergi sini. anda akan jumpa ini :


kalau anda tak jumpa gambar seperti di atas, anda perlu pergi ke 'gallery' dan search nama saya iaitu 'zafira zaki'. kemudian anda hanya perlu klik 'like' dan selesai. sehari anda boleh vote sekali sahaja. so anda vote la hari hari. ;) btw thanx alls. jasa baik dan pertolongan dari anda semua sangat di harapkan. :)


Wednesday, December 15, 2010

4.00 p.m. 15 dec.

hye all readers, silent readers juga. ;)

selama sethn setgh belajar lepas tu amek STPM akhirnya tamat la sudah sebuah cerita donggeng dulu kala. eh salah. tamat la sudah cerita form6. haa baru betul. last paper semalam BM kertas 1. hanya 2 jam tidak perlu memerah otok bagai. sebab soalan objektif. maka hanya perlukan teknik menembak dgn hebat saja. HAHA. sangat sedih nak tinggalkan sekolah walaupun hari-hari boleh tengok itu sekolah. actually sedih nak tinggalkan kawan-kawan. semalam dah sign kat baju beberapa org kawan sebagai tanda kenangan. tapi aku tak de la soh diorg sign kat tudung aku pulak. eh baju sekolah ni boleh pakai buat raya tahun depan tau. tinggal jahit labuciii sahaja. HAHA.

bila exam dah habis semua kawan-kawan pun sebok la nak kerja. ada yang ikut akak or abg berhijrah ke bandar kerja di sana. bagus-bagus kerja la nti cukup bulan belanjer aku! HAHA. so, dah habis exam ni nak buat apa? plan?

  1. kemas dulu bilik yang dah mcm reban ayam tu. kertas sepah buku sepah. dah kumpulkan senang nanti lori surat khabar lama datang boleh jual. hasilnya :

ni dia buku-buku yang di gunakan selama sethn setgh.
tgk beg polkadot tu utk hari yang kene bwk buku bnyk.
beg bunga-bunga comel tu utk hari bergaya sedunia!
*mesti ada PINK.


buku pengajian am duduk di rangking pertama dlm hati.
subjek feveretttt i ni. hehe.
*PYA tu nama manja di rumah dan kawan kawan. ;)

2. praktis 1 2 3. eh salah lg. praktis drive la. ape ntah guna lesen yang dah dua thn tu dismpan. dah naik berkulat dah. siap dah lupa mana break mane minyak. clash aku tau la yang belah kiri tu kan. so cuti kene drive jugak baru senang nak date dgn gf semua. ;)

3. seterusnya, sebagai gadis yang belum di pinang oleh lelaki kacak kene la belajar masak kan. mana la tau nanti jodoh dgn lelaki malas masak dah kesian cacing dalam perut tak dapat makan sedap. HAHA.

4. next, paling tak best. jadi maid di rumah. :(

ok. cukup la tu plan 4 dulu. banyak banyak tak terbuat kang malu jer. HAHA. empat kan afdal. lelaki suka kan empat? ;p




teruja bila di tag. GIVEAWAY FELLA!


salam sejahtera. ;)

hye kawan-kawan. ni first time di tag. so agak terkejut la. siap tak paham tak tau nak buat apa siap terkial-kial lagi. hehe. kesihan deh lorh! haa aku di tag oleh si gadis manis Miss Honey Daa ;) ok giveaway ni di anjurkan oleh si cantik Qaqa Atiqah. sapa- sapa pun boleh join dgn ikut bape syarat. banner ni pun dia buat sendiri saja. kreatif kan. so pegi la view blog dia yang comel tu. siap dapat hadiah lagi utk 3 orang yang wat entry pasal giveaway ni yang paling menarik tau! haa teruja tak nak join? teruja kan. cpt cpt pegi blog admin ni. ;) selesai.

3 org yang nak di tag: cik aqilah, adrinni comel, ouh ijan.

Wednesday, December 8, 2010

sehari yang indah.

hye youuuuu, :)

semalam 8 dec kan. aku exam sastera paper 2. overall exam ok tp ada la bahagian yang agak susah yang memerlukan aku memerah otak macam perah kain time basuh baju. haha. lepas exam pukul11 semalam aku terus pegi hospital sebab ada appoiment dengan doktor. nak check braces. oh yeaahh pegi pakai baju sekolah jer nyah! pukul3 ptg baru siap check. doktor siap puji-puji aku patient dia yang terbaikkkkk ah. yeaahhh. haha. after check ayah nak pegi carefour so aku ikutkan jela. mak pun nak shopping skali konon kate nak beli papa roti je sekali kau abes semua tudung kat sane dia borong. haha. aku pun tak lepaskan peluang bodek mak baik punyer. haha. so dpt la satu shawl colourful yang comel momel. ceh. then adik sayang aku abiq dgn baik hati sangatttt bagi besday present yang dah basi. haha. rantai comel love warne purple jadik milik aku. yeeeaahhh. :))))



tadaaa ni shawl comel mak belikan rantai love purple
tu abiq belikan. :)) nanti dating leh pakai. HAHA.

Wednesday, November 17, 2010

Lembu Jantan Nangis Kene Korban. T.T

salam..

hye buddys,

selamat hari raya Aidiladha semua. tajuk entry tak de kene mengena dgn cerita yang nak di-heboh-kan ni. HAHA. saja buat-buat gempak konon-nya. eceehh. sempena hari raya korban ni saya tak de la korban-kan pape. tipu jer pasal lembu jantan nanges tu. eh tak baik tipu. gurau jer. saya hanya korban-kan masa tido, dating dgn semua gf/bf, waktu utk watching new movies etc hanya utk STPM! harap-harap saya dpt buat yang ter-baik utk si-STPM ni. Amin. ni pun kira pengorbanan jugak-kan. kalian pun mesti ad pengorbanan masing-masing kn? meh la share. ape? ape? peragai penyibuk da mula da.

exam will start next tuesday, 23 nov. wish me luck!

Monday, November 15, 2010

Dah Cantik Macam Dulu-dulu.

hey alls, tgk blog da cantik. after ber-usaha susah payah ikt tutorial puan bunga tak berjaya juga akhirnya mintak tlg saje tuan-nya buatkan. hasilnya sangat cantik comel muda remaja jugak tambah kanak-kanak tabika kemas. HAHA.

suka view blog sndrik je. ;)

Saturday, October 23, 2010

Si-Kacak Menggoda Hati.


Haaa ni name dia En.Nokia c3, kacak kn dia? Dia bnyak warne tp yg paling kacak ni la. Warne PINK ni. Saya nak makhluk ini. Nti besday saya kalian tlg hadiah kn makhluk ini er. Besday saya bln dpn. 27 nov. kalian share la duit same-same. Saya dpt satu hadiah thn ni pun tak pe. Asal kn hadiah nye en nokia ni. Okeh. Along kate kalau saya dpt masuk U dia bg rm100 lbh mntk mak ayh angah aqib dll utk beli En Nokia. Tp nk tngu masuk U sgt lame. Saya dah tak sabar-sabar ni. Angah pulak kate kalau nk en nokia kene dpt result baik stpm nti. Nk tngu result pun sgt lama.

T.T

Setiap mlm saya mimpi awk, En Nokia. Sabar er nti saya beli awk dan bwk balek umh kte hidup same-same.

Friday, October 15, 2010

Super Junior

kpd semua junior aku yang kat sekolah tu, aku tau kau fanatik gile kat kakak senior korang ni. tp tak payah la wei sampai jerit-jerit dari dlm kelas pngl i kn. issshhh malu la dgn jiran tetangga semua. aku tau korang semua ni sgt care dgn aku. tp jgn risau la aku pndai jage diri. aku pun tau korang saaaayang sgt kat aku kn. sampai nk tau aku ber-hubungan dgn siapa. kalo kau nk tau, tanyer jer aku. nti aku jawab. yang korang g tanyer sedare mare jiran tetangga aku tu wat ape. sah-sah la mereka semua tak tau. yang jalinkan hubungan kan aku. issshhhh. dr korang dok tepi tingkap ngendap aku ngumpat aku lg baik dtg jumpe aku. tanye la apa yang korang nak tau sgt tu. aku tak garang jgn tkt la.

Saturday, June 26, 2010

T.T

bile mereka x suka mereka mula la kutuk-kutuk. bile mereka suka mereka mula la puji bagai nak rak. bile mereka dlm kesusahan mula la nk bebaek. hidug gak org mcm ni. huhhh.

Sunday, June 20, 2010

Saya panggil dia, AYAH!

SALAM,

SELAMAT HARI BAPA semua ayh-ayh terutama buat MOHD ZAKI B MASLAN laaa..dia ayh saye..tak kire la kn, ad org pngil ayh, ad yg pngil daddy la bapak la abah la..tp saya pngil ayah ok..walaupun hati kecil saye mmg memberontak dr kecik nk pngil parents saya mummy dgn daddy or papa dgn mama..hehe..tp mmg x dpt pun..saya pnh la tanye kat my mak mcm ni soalan nye..

'mak..mak..npe mak x ajar kak pya pngil mak mama?kak pya suke pngil mak mama tau mcm mak kwn-kwn kak pya tu..'

tp mak saya tak ter-jwb langsung..hanya mampu tersenyum melayan ank nye yang ngegade ni..mungkin soalan saya ssh tahap kertas 1 sejarah STPM mungkin..tp adq besar saya tlg jwb kn..mcm ni jwapan nye..

'pngil mak pun da ngegade lg la kalo pngil mama..'

bile dia jawab mcm tu saye dgn tanpa rase bersalah pun ketuk la kepale dia..ok..makne nye paham la saya..so, soalan yg same yang saya ingt kn nk tanye pd ayh saya x jd tante..mungkin jwpn nye same nti..huhu..

kpd en.mohd zaki..anda ayh ter-BAIK saya seumur idop ni..terime qaseh bebanyak tlh bnyk menghabes kn duit utk besar kn saya dgn selengkap nye..mmmmuuaaaahhh..sumpah!kak pya sayang ayh!

ptg nanti kene celebrate yer!

kwn-kwn semua ni la parents saya..(;

*bile ad org ckp 'pya, ko ni cantik la..' saya akan jwb 'aq cantik sbb ayh aq la..'

Tuesday, June 15, 2010

holiday yang terbaik keluar dari ladang kah?hehe..

hoiyahooiiii semua..(:

cehh..da lame x jenguk en.blog ni..mcm da x bape sihat je dia ni sbb x dpt sepenuh perhatian dr tuan tanah nye..haha..al-maklum saye sgt mls nk bebel panjang lebar berjele-jela kn..kn..kn..sbb tu bkn hobi saye..heee..(; saje hari nk bazir kn mase terluang dgn menghadap laptop yang bkn milik saya ni..sbb tuan punyer laptop tlh pergi jln-jln pusing kota kuala lumpur..bye-bye along,eqib..haha..dpt gune laptop sepuas hati..tmbah lg kn bile musim cuti skolah ni kn..al-maklum sekali lg kn saye kn bdk skolah yang mase nye sgt terhad kn..(apesal bnyk sgt 'kn'?) ^_^

da x yah nk bebel pnjang leba la sbenanye nk gtau satu dunia ni holiday kali ni saye ingt sgt la bosan kn..sbb ingt akan abes kn mase terluang dgn mkn tdo je kn..rupe-rupe nye abg-abg saye dan sepupu-sepapat saye rancang g holiday..terkezuuuttt gile..lg-lg bile time nk g tu ingt kn x dpt ikut kn coz ingt kn diorg g bujang-bujang je..rupe-rupe nye diorg bwk gak si-gadis-gadis ni..heeee..suke-suke..pas tu ingt kn skali lg x jd g coz ayh last mnt g anta en myvi g service kn..so kereta yg tngl kat umh tngl en kelisa je..al-maklum la time cuti skola kn bnyk kenduri kawen yg en ayh dan pn mak kene g so ingt kn lg skali parents saye msti la nk gune en kelisa tu kn..tp rupe-rupe nye en ayh bg pegi dgn en kelisa..heee..terima kaseh la en ayh sayang oi.. ^_^

dgn hati yg berdebar-debar..eh bedebar ke?haha..dgn hati riang ria ni kami pun g holiday kat air terjun bekok..pehhh..mmg la da lame sgt x g sane..rasenye last g sane time separuh besar..ala kire nye time skola rndah dulu la..time tu pun g dgn parents tp skrg ceh mcm da besa sgt je kn x g dgn parents pun..heee..ok x nk bebel bnyk-bnyk org kate t muke cpt kedut plak kn..so, nah la tgk la pix ni..sbena nye bnyk tp bg tgk ckit jela t ad yg jelezzzz kang..hehe..


ok..ni jela pix yg nk bg tgk..hehe..bye..

Saturday, May 1, 2010

ini bukan diri saye yang biasa!

khamis, 29 April 2010, 4.30 p.m

x tau jin ape yang sampuk aq kn.. tibe2 je aq leh masuk acara sukan.. apakah? ini bukan diri aq yang biase.. serius.. dulu kalo ad acara2 mcm ni aq la org first yang lari dr kene lari.. tp tbe2 thn aq leh plak masuk acara larian 1500 m.. w0o bkn men2 acara tu.. rupe2 nye aq ad bakat semula jadi.. aq leh berlari walaupun abdomen mcm nk pecah oksigen pun mcm segan2 je nk masuk idong kn.. aq dpt la tmpat ke tiga.. well~~~ (: atas sokongan cikgu dan kawan2.. hehe.. x lupe jugak my lil bro yg x balek umh.. sanggup diri tepi padang support kakak dia yang ngade2 ni.. heee.. (; then, x sabo nk tngu acara seterus nye.. 100 m plak.. 0h aq sudah jd atelit kah.. boleh ke? hoo.. lg x sabo nk nek ats pentas amek adiah uit.. (:


* masih confius dgn diri sendiri.

Friday, March 26, 2010

hukum karma : bende baik di balas baik bende jahat di balas jahat laa.. ^-^

haa orang kalo wat baik pasti Allah akan sayang dan selalu beri kebaikan kn. tapi kalo orang jahat, Allah pasti akan balas perbuatan dia kn. cume cpt atau lambat je. dan sekarang Allah telah balas semua perbuatan jahat anda! 25 March 2010, kalian yg jahat itu tlh menerima balasan nye.

Friday, March 19, 2010

Kempen Makan Tomato! (;

ok..di umh si-ayh sedang menjalankan satu kempen..

kempen 'satu hari sebiji tomato'!

makan tomato bgs utk kesihatan kate ayh..

so, kami (kecuali saye haha) pun makan la tomato mcm makan eppal..

haha..

(;

Saturday, March 13, 2010

Renovation!

ok umh saye sedang di-renovate. akhir nye si ayh yang kacak bergaye lg penyayang telah tunaikan janji beliau untuk membuat kan saye sebuah bilik. thanx ayh! pas ni saye x perlu lg kongsi bilik dgn si angah. x perlu lg gadoh-gadoh bilik bersepah la, barang make-up sape yang bersepah la, baju sape kat ats katil ni la, sape yang nk basuh langsir la dan bla bla bla. opsss. sape yang nk basuh langsir? x kn saye? omg! ok kembali ke tajuk utama. saye x selese dgn keadaan di umh. bunyik gedebang-gedebeng mcm ad peperangan di luar sane. then dgn habuk sume. wat saye tmbah2 tension! umh busuk sume. yang paling x puas hati 'mereka' masuk umh sesuke hati je. ok saye paham 'mereka' tgh wat keje. tapi saye hilang privasy oh! mcm nak sepak je kerusi meja rasenye (vandalisme). mane privacy saye sebagai princess di umh nie. sgt x selese. adoyai! ayh berkeras x nk pindah kampung walaupun along kate along da kemas. ayh kate selagi leh duduk umh kteorg akan ttp dok umh. ayh kate urusan nye senang. oh ikut kan hati nurani ni nak je saye pindah dok umh pak ngah. alang-alang pak ngah dah offer banyak kali kn. tapi bile pk diri ni kuat makan. niat tu terus di bantut kan. kalau saye tngal di sane saye akan bersaing merebut makanan dengan sepupu-sepapat saye. haha. takut diorang x dpt makan. pas tu saye di tuduh penyebab cidot jadi kurus. walaweeeeii. ^-^


before renovate.

after renovate. Alhamdulilah.

good morning (;

hari nie i bangun pukul 10.30 a.m. nampak nye i bangun agak lewat dari hari-hari biase. haha. (sebanar nye mmg lewat pun kn) bangun je terus ke dapur utk mengisi makanan untuk si cacing dalam perot makan. turun dr katil terus menuju ke syurga makanan. i pun cakap la 'god morning' kat mak. tp mak wat dek je. so, tau la makne nye i mmg bangun lewat-lewat-lewat! pas tu tengok kain dalam bakul da x de, tengok ampai 'wah, baju da siap sidai la!' haha. sebelom tdo mak i da ckp 'esk kak pya bangun awal, tlg mak basuh baju'. i pun jwb 'ok mak'. tp hakikat nye i telah bangun lewat so x tlg mak basuh baju. then i pun x tlg mak masak. hari nie i cume tlg mak makan masakan yg mak masak! *o*

futsal hey!

hari ini hanya nk bagitau semua orang aku bermain futsal!

tak penah2 aku bersukan, tibe2 hari ni leh g men futsal bersame kwn2..

ok mmg penat!panas jgn cakap ar..adoyaiii..

pya dah berubah ke?sejak bile pya suke bersukan nih..

dulu jgn ckp ar..time sukan kat skola org sebok lari aku pun lari gak..lari dari kene berlari..

haha..

ok tu je nk bagitau..

byebye..

;))

Tuesday, February 16, 2010

merentas desa 2010!

salam..

akhirnya untuk seumur hidup ini, aku x perlu lagi nk berlari manje sakan or lari ala-ala anak itik untuk dapat kn point umah sukan..yesss!akhirnya aku juz dok tepi jalan sambil melihat anak-anak muda membakar lemak serta kaleri mereka untuk merentas desa..yeeeehaaaa.. ;)) ada yang bersemangat ad yang jalan mcm nak g summit pun ad..mcm-mcm kerenah jumpe..siap ad yang ajak lari same diorang lg..haha..cukup la 5 thn aku lari thn ni aq dok relax sudah..ok..x nak ckp banyak jom tgk beberapa pix yang di amek oleh jurugambar x bertauliah..


lari bersungguh-sugguh

budak ni dah x larat nk lari lg..

oppppssss!malu laa..

si-baju puteh:tukang pegang payung