Friday, March 26, 2010

hukum karma : bende baik di balas baik bende jahat di balas jahat laa.. ^-^

haa orang kalo wat baik pasti Allah akan sayang dan selalu beri kebaikan kn. tapi kalo orang jahat, Allah pasti akan balas perbuatan dia kn. cume cpt atau lambat je. dan sekarang Allah telah balas semua perbuatan jahat anda! 25 March 2010, kalian yg jahat itu tlh menerima balasan nye.

Friday, March 19, 2010

Kempen Makan Tomato! (;

ok..di umh si-ayh sedang menjalankan satu kempen..

kempen 'satu hari sebiji tomato'!

makan tomato bgs utk kesihatan kate ayh..

so, kami (kecuali saye haha) pun makan la tomato mcm makan eppal..

haha..

(;

Saturday, March 13, 2010

Renovation!

ok umh saye sedang di-renovate. akhir nye si ayh yang kacak bergaye lg penyayang telah tunaikan janji beliau untuk membuat kan saye sebuah bilik. thanx ayh! pas ni saye x perlu lg kongsi bilik dgn si angah. x perlu lg gadoh-gadoh bilik bersepah la, barang make-up sape yang bersepah la, baju sape kat ats katil ni la, sape yang nk basuh langsir la dan bla bla bla. opsss. sape yang nk basuh langsir? x kn saye? omg! ok kembali ke tajuk utama. saye x selese dgn keadaan di umh. bunyik gedebang-gedebeng mcm ad peperangan di luar sane. then dgn habuk sume. wat saye tmbah2 tension! umh busuk sume. yang paling x puas hati 'mereka' masuk umh sesuke hati je. ok saye paham 'mereka' tgh wat keje. tapi saye hilang privasy oh! mcm nak sepak je kerusi meja rasenye (vandalisme). mane privacy saye sebagai princess di umh nie. sgt x selese. adoyai! ayh berkeras x nk pindah kampung walaupun along kate along da kemas. ayh kate selagi leh duduk umh kteorg akan ttp dok umh. ayh kate urusan nye senang. oh ikut kan hati nurani ni nak je saye pindah dok umh pak ngah. alang-alang pak ngah dah offer banyak kali kn. tapi bile pk diri ni kuat makan. niat tu terus di bantut kan. kalau saye tngal di sane saye akan bersaing merebut makanan dengan sepupu-sepapat saye. haha. takut diorang x dpt makan. pas tu saye di tuduh penyebab cidot jadi kurus. walaweeeeii. ^-^


before renovate.

after renovate. Alhamdulilah.

good morning (;

hari nie i bangun pukul 10.30 a.m. nampak nye i bangun agak lewat dari hari-hari biase. haha. (sebanar nye mmg lewat pun kn) bangun je terus ke dapur utk mengisi makanan untuk si cacing dalam perot makan. turun dr katil terus menuju ke syurga makanan. i pun cakap la 'god morning' kat mak. tp mak wat dek je. so, tau la makne nye i mmg bangun lewat-lewat-lewat! pas tu tengok kain dalam bakul da x de, tengok ampai 'wah, baju da siap sidai la!' haha. sebelom tdo mak i da ckp 'esk kak pya bangun awal, tlg mak basuh baju'. i pun jwb 'ok mak'. tp hakikat nye i telah bangun lewat so x tlg mak basuh baju. then i pun x tlg mak masak. hari nie i cume tlg mak makan masakan yg mak masak! *o*

futsal hey!

hari ini hanya nk bagitau semua orang aku bermain futsal!

tak penah2 aku bersukan, tibe2 hari ni leh g men futsal bersame kwn2..

ok mmg penat!panas jgn cakap ar..adoyaiii..

pya dah berubah ke?sejak bile pya suke bersukan nih..

dulu jgn ckp ar..time sukan kat skola org sebok lari aku pun lari gak..lari dari kene berlari..

haha..

ok tu je nk bagitau..

byebye..

;))