Friday, December 31, 2010

Perempuan Pasti Bahagia Bila dapat Ke Spa!

hye alls. :)

ok siapa la yang tak suka ke Spa kan? kalau ada yang cakap ' i tak suka pegi Spa, membazir jer ' sila la main jauh jauh. sebab kita tak boleh jadi geng babe. aku kan princesss yang ngegade mmg suka benda benda macam ni. HEHE. well untung kan jadi anak bongsu ni. eh anak perempuan bongsu actually.

di pendekkan cerita nak dekat naik sekolah ni kan my mom busy sangat. sbb my mom kerja kerajaan kan cehh cakap jela mak kau tu cikgu kan senang bila dah start musim sekolah ni mak pun sibuk la carik file itu la ini la kene buat sasaran la carik sukatan pelajaran la. mak setiausaha peperiksaan kat sekolah so kene buat analisis lagi. ok macam macam la. jangan kata kerja cikgu tu SENANG!

my mom plak kan dah tua lagi bape tahun jer nak pencen tp still bertahan nak kenyangkan perut i yang bernafsu makan buas ni. mak stress bila ada kerja banyak. so aritu aku teman mak pegi Spa. tak payah la ketawa macam hina yong peng tak de Spa plak kan. ada babe. ada! tak pecaya pegi la check. Spa tu dekat Jalan Cahaya Baru. seberang dengan NOrth Station. haa carik la sendiri Spa Lotus Beauty.

memang best ok pegi sana. aku buat relaxing facial. jangan risau pasal produk. Spa ni guna produk ORTUS di buat dari tumbuh tumbuhan tau macam padi. so bau nye wangi. sekarang lagi ada promotion untuk lima kali sesi dengan harga yang berpatutan siap dapat cleanser dengan boleh pilih satu lagi produk. so korang kalau nak try dan duduk dekat area yong peng pegi la try.


Wednesday, December 22, 2010

tahniah lil bro. dah dpt 8A dah boleh berDOTA setiap hari!


si kacak ni adik aku.
nama nya muhammad sabiq.
15 tahun.
single.
pandai masak. hebat math.
hobi : main dota.

HAHA. mcm nak promote adik pulak.

to abiq :

congrate for ur result.
sampai tidur pun mimpi mimpi kan.
akhirnya dapat full A.
kau super genius la.
;p
i'm proud with u.

*rahsia kejayaan straight A ialah
berdota sampai mata lebam!

utk kawan kawan abiq jugak tahniah. Lutfil Hadi Farid Ayiep Faizal Amira Fazilah Hanani Sofea Insyirah Fara Suziana dan semua la. *tak ingat nama. :) start malam ni korang leh tidur nyenyak la tak kan ada lagi ngigau malam.





* dato seth dpt 22 org straight A! tahniah korang. ;)

Sunday, December 19, 2010

oh ayah! its so funny. ;)

*abaikan ejaan salah tu.
bila : bilik

ok. ini kelakar. tgk saja pada pix di atas. hasil nukilan en ayah. nth pape kan ayah aku ni. boleh plak dia buat mcm tu. pagi tadi bila aku bangun tido ayah kate jgn guna bilik air belakang sbb ayah baru lps tambah simen. nth buat ape la ayah tambah simen kan padahal bilik air dah ada mozek sekeliling. ntah kat bahagian mane di tambah simen pun aku tak tau sebab aku tak tgk pun. apek buat bilik air kurang taruk simen agaknya. HEHE.

so bila time nak breakfirst aku panggil la si abg aqib dgn si adik sabiq yang berkubu kat bilik atas join breakfirst. aku cakap la ayah tak bagi guna bilik air belakang. mula mula semua kata ok. mkn mkn tiba tiba abiq pegi dapur nak tengok nape tak boleh guna bilik air tu. sekali sampai dia ketawa. aku pun pelik la. then aku pegi tengok apesal bdk ni ketawa. pix di atas la buat kami ketawa seharian ni. HEHE.

yang tak leh blaa ayat nye tu 'anda di perhatikan', 'dengan perintah'. HEHE. siap ada lukisan lagi. HEHE. sebab kat umh ada kami tiga beradik je along dgn angah tak de la dlm lukisan. aku yang ayah tulis nama 'Fia'. mak dgn ayah mmg sukati jer nak panggil aku apa. kadang kadang 'Pya', 'Fia' 'kakak'. sukati la ank mereka pun. HEHE.

*aku pun mula la check kot kot ayh truk cctv kat umh. HAHA. ;)

Saturday, December 18, 2010

awak awak awak tolang saya boleh?

hye alls, silent readers juga. ;)

ok straight to the point. i need ur helps to vote actually. anda pernah tak dengar tentang competition Create Your Wow by Kotex? kalau tak pernah pegi la sini. aku masuk competition ni. mula mula saja jer sebab after exam tak de buat ape kan. bila dah buat design sendiri jadi excited nak menang. HEHE. so competition ni perlukan orang ramai vote design aku. harap kawan kawan semua atau sapa sapa yang BW sini tolong la vote. nak vote senang jer. hanya pergi sini. anda akan jumpa ini :


kalau anda tak jumpa gambar seperti di atas, anda perlu pergi ke 'gallery' dan search nama saya iaitu 'zafira zaki'. kemudian anda hanya perlu klik 'like' dan selesai. sehari anda boleh vote sekali sahaja. so anda vote la hari hari. ;) btw thanx alls. jasa baik dan pertolongan dari anda semua sangat di harapkan. :)


Wednesday, December 15, 2010

4.00 p.m. 15 dec.

hye all readers, silent readers juga. ;)

selama sethn setgh belajar lepas tu amek STPM akhirnya tamat la sudah sebuah cerita donggeng dulu kala. eh salah. tamat la sudah cerita form6. haa baru betul. last paper semalam BM kertas 1. hanya 2 jam tidak perlu memerah otok bagai. sebab soalan objektif. maka hanya perlukan teknik menembak dgn hebat saja. HAHA. sangat sedih nak tinggalkan sekolah walaupun hari-hari boleh tengok itu sekolah. actually sedih nak tinggalkan kawan-kawan. semalam dah sign kat baju beberapa org kawan sebagai tanda kenangan. tapi aku tak de la soh diorg sign kat tudung aku pulak. eh baju sekolah ni boleh pakai buat raya tahun depan tau. tinggal jahit labuciii sahaja. HAHA.

bila exam dah habis semua kawan-kawan pun sebok la nak kerja. ada yang ikut akak or abg berhijrah ke bandar kerja di sana. bagus-bagus kerja la nti cukup bulan belanjer aku! HAHA. so, dah habis exam ni nak buat apa? plan?

  1. kemas dulu bilik yang dah mcm reban ayam tu. kertas sepah buku sepah. dah kumpulkan senang nanti lori surat khabar lama datang boleh jual. hasilnya :

ni dia buku-buku yang di gunakan selama sethn setgh.
tgk beg polkadot tu utk hari yang kene bwk buku bnyk.
beg bunga-bunga comel tu utk hari bergaya sedunia!
*mesti ada PINK.


buku pengajian am duduk di rangking pertama dlm hati.
subjek feveretttt i ni. hehe.
*PYA tu nama manja di rumah dan kawan kawan. ;)

2. praktis 1 2 3. eh salah lg. praktis drive la. ape ntah guna lesen yang dah dua thn tu dismpan. dah naik berkulat dah. siap dah lupa mana break mane minyak. clash aku tau la yang belah kiri tu kan. so cuti kene drive jugak baru senang nak date dgn gf semua. ;)

3. seterusnya, sebagai gadis yang belum di pinang oleh lelaki kacak kene la belajar masak kan. mana la tau nanti jodoh dgn lelaki malas masak dah kesian cacing dalam perut tak dapat makan sedap. HAHA.

4. next, paling tak best. jadi maid di rumah. :(

ok. cukup la tu plan 4 dulu. banyak banyak tak terbuat kang malu jer. HAHA. empat kan afdal. lelaki suka kan empat? ;p




teruja bila di tag. GIVEAWAY FELLA!


salam sejahtera. ;)

hye kawan-kawan. ni first time di tag. so agak terkejut la. siap tak paham tak tau nak buat apa siap terkial-kial lagi. hehe. kesihan deh lorh! haa aku di tag oleh si gadis manis Miss Honey Daa ;) ok giveaway ni di anjurkan oleh si cantik Qaqa Atiqah. sapa- sapa pun boleh join dgn ikut bape syarat. banner ni pun dia buat sendiri saja. kreatif kan. so pegi la view blog dia yang comel tu. siap dapat hadiah lagi utk 3 orang yang wat entry pasal giveaway ni yang paling menarik tau! haa teruja tak nak join? teruja kan. cpt cpt pegi blog admin ni. ;) selesai.

3 org yang nak di tag: cik aqilah, adrinni comel, ouh ijan.

Wednesday, December 8, 2010

sehari yang indah.

hye youuuuu, :)

semalam 8 dec kan. aku exam sastera paper 2. overall exam ok tp ada la bahagian yang agak susah yang memerlukan aku memerah otak macam perah kain time basuh baju. haha. lepas exam pukul11 semalam aku terus pegi hospital sebab ada appoiment dengan doktor. nak check braces. oh yeaahh pegi pakai baju sekolah jer nyah! pukul3 ptg baru siap check. doktor siap puji-puji aku patient dia yang terbaikkkkk ah. yeaahhh. haha. after check ayah nak pegi carefour so aku ikutkan jela. mak pun nak shopping skali konon kate nak beli papa roti je sekali kau abes semua tudung kat sane dia borong. haha. aku pun tak lepaskan peluang bodek mak baik punyer. haha. so dpt la satu shawl colourful yang comel momel. ceh. then adik sayang aku abiq dgn baik hati sangatttt bagi besday present yang dah basi. haha. rantai comel love warne purple jadik milik aku. yeeeaahhh. :))))



tadaaa ni shawl comel mak belikan rantai love purple
tu abiq belikan. :)) nanti dating leh pakai. HAHA.