Saturday, December 31, 2011

Dua Puluh Sebelas berakhir dengan McFlurry

dan Papa I love u. hehe. :p
 
Hyee. sekejap lagi nak masuk dua puluh dua belas. kejap jer kan. aku tak puas lagi dengan umur dua puluh tahun ni. orang lain dah sebok nak umur dua puluh satu tahun. ehh nampak tak aku ni muda. lol. :p ayah kata aku tak matang walaupun dah berangka dua puluh. sampai hari ni aku tengah pikir matang tu macam mane. matang tu kene pakai heels ke kene pakai make up ke kene ada boipren erk? hehe. ok tak lawak. fine.

Alhamdulilah, sepanjang bernafas aku di kelilingi dengan insan-insan yang menyayangi aku. family, kawan-kawan dan rumet. boipren tak de ehh tapi bahagia jugak. hehe. ;)  

Dan untuk pertama kali dalam hidup ni aku nak pasang azam. azam aku tahun baru nak joging seminggu sekali dan sit up setiap hari. kekeke. ni kalau rumet baca memang gelak guling-guling diorang. sila bagi support yer! :D

Ok tu jer azam aku. dan semua orang memang berazam kan nak jadi muslim yang lebih baik, memperbaiki diri dan bla bla bla tu semua orang pun nak yang terbaik kan. so azam aku yang pertama untuk dua puluh dua belas ni simple jer. :)



wajah 2011 terakhir. 
matang tak? hehe. 


dear rumet yang awesome, thanks utk hari-hari yang indah bersama korang.
gelak tawa belum ada yang neges. sentap tu biasa. hehe. 



Ehh sempat update lagi sempat tgk movie padahal 3 Jan nak exam. Good luck myself! :)



Monday, November 28, 2011

Heyy i'm 20 years old and i'm still preety!

HAHA. Maka ramai lah insan-insan yang akan muntah bila baca title entry kali ni. :p

Hyee semua. saya sudah 20 tahun dan saya dah matang. haha. pada hal kawan-kawan yang lain dah sebok nak masuk 21 tahun kan. tak pela saya ni muda. kahkahkah!

Terima kasih awak semua yang wish birthday saya. tak kesah la via msg/call/fb/blackberry/samsung galaxy blablablabla. sungguh saya tak kesah awak semua wish via ape sekali pun. asal kan tak via vavi dah la. ehh. hihi. :p tapi di sebabkan kemudahan teknologi tahun ni tak ramai yang nak call/msg tepat jam 12 malam. lagi tunggu aku call ada lalalala kan. :p mentang-mentang aku dapat free call. haha. 

Alhamdulilah, tahun ni birthday aku jatuh pada hari Maal Hijrah. di sebabkan dapat cuti sampai isnin dapat la aku balik rumah. kikiki. dan dan sempena birthday aku jugak ramai orang buat kenduri kawen kankankankan. one of them ialah jiran aku dan school mate aku. pehh muda-muda dah kawen. hehe. 

Lastly, untuk korang insan-insan yang aku baru kenal tak sampai setahun, korang buat aku terharu la di musim mengawan ni banjir ni. ehh. pada birthday aku.

Tira, 
thanks untuk pelok cium nyanyi kan lagu birthday sebelum aku balik Johor hari tu. terharu sangat. thanks jugak sebab selalu kenyangkan perut aku. bawak aku pegi makan sedap-sedap. time kat class bila aku lapar bukak beg kau sure ada makanan. hihi. kau selalu back up aku bila kene buli dengan lelaki(s) mulut longkang tu kan. hehe. dan dan dan yang paling best kau selalu layan hobi gila aku suka tengok lelaki kacak. kahkahkah! aku doakan kereta wira kau akan selalu gagah jangan rosak-rosak lagi. nanti aku kene pegi class naik bus. dah kene siap awal-awal. tak suka. lalala. :p



Nia, Ida, Bell (rumet)
ehh korang jahat kan. dah la tak wish birthday aku. lepas tu aku balik boleh pegi shoping kat mid tau la tengah sale kan. sedih tau. pehh pehh sentap sekejap. hehe. tapi tapi tapi aku tak sangka korang sweet jugak. kekeke. thanks er untuk surprise tadi untuk cake tadi untuk jajan mameeeee monster tuuu semua la. hehe. thanks selalu layan aku bebel, layan aku cite mengarut, layan aku cerita pasal lelaki kacak hari-hari yang aku jumpa. haha!




Ok. abaikan bilik kami yang sepah. =='
ni jela pic yang mampu di tayangkan.
al-maklum pakaian dalam bilik kan. kekeke.

Playboy sejati,
first untuk sufy. aku tak sangka dalam longkang-longkang mulut kau ni masih ada sifat mulia rupa nya. haha. thanks untuk jadi orang pertama bagi aku hadiah untuk tahun ni. dan untuk daus, aku masih tunggu hadiah special dari kau. haha. kau pun antara insan-insan yang selalu kenyang kan perut aku, teman aku jalan, teman aku pegi lib. tapi pasni tak nak ah jalan dengan kau lagi nanti aku tak kene ngurat. haha. lastly, semoga korang bertemu jodoh dengan doctor. kahkahkah. :p



Korang jela insan-insan yang paling aku rapat kat sini. yang boleh terima aku seadanya. yang boleh terima gurauan kasar aku.yang paling utama korang ni jela yang suka layan aku punya hobi yang sangat mengarut tu. hahaha. dan sempena umur aku 20 tahun ni aku masuk kan korang dalam list insan yang aku sayang. sila terharu. haha. dan kawan-kawan lama dan kekasih awal tak jumpa akhir, korang masih di hati aku. masih di rangking teratas. :)



kalau ada award wish paling kreatif aku nak bagi kat kau yg lukiskan untuk aku pic princess. cewah. :D


Saturday, November 5, 2011

Kisah LRT.

Pada suatu petang yang mendung seorang gadis bernama Rara akan pulang ke Johor. Rara seorang pelajar di salah satu Universiti terkemuka di salah satu negara maju. Seperti orang lain Rara pun excited nak balik rumah. Tambahan lagi Rara sudah lama tidak pulang kerana menjaga hati kawan-kawanya yang jauh diperantaun. Adik beradik Rara juga sudah berkumpul di rumah. Petang itu seperti yang dijanjikan jam 5 Rara dan kawan-kawan Fak-nya akan bertolak sama-sama dari hentian bas library ke LRT U. Rara pun turun tangga blok menuju perhentian bas kolej 11. Satu panggilan telefon masuk.

Abu : kau kat mane?

Rara : aku tgh tngu bus la. 

Abu : kiteorg dah nak naik teksi pegi TBS terus.

Rara : alaa tngu la aku. kata nak pegi sama-sama. eka janah blablablabla . . .

Abu : a'ar kiteorg dr kolej nak g terus. jumpa kat sana er?

Rara : dah pegi ar korang. aku pegi sendirik jer nti.

Abu : kau marah er? 

Rara : marah ar. janji lain. tau la kolej aku jauh tunggu kejap pun tak boleh. talian dimatikan. 

Satu msg masuk: 

Aku tunggu kau kat TBS. tak de pape la. kau jgn takut.

Rara teringat kejadian di KTM dimana dia dan rumetnya diperhatikan oleh warga asing. Walaupun Rara selalu belagak cool hakikatnya dia seorang yang kelang kabut. Rara teruskan perjalanan ke hentian bas library. Sambil dalam hati Rara berdoa ada lelaki kacak mahu tumpangkan dia ke LRT U. Macam dalam kisah novel bila seorang gadis dalam kesusahan mesti ada lelaki kacak datang. Drama swasta pun macam tu jugak jalan ceritanya. Tapi hampa tiada sebuah kereta Honda City pun yang berhenti melainkan teksi. Rara redha. Perjalanan diteruskan. Dari stesen LRT U Rara pergi ke stesen Masjid Jamek. Ada satu kesukaan Rara naik LRT ialah dapat cuci mata melihat keindahan ciptaan Tuhan. Oh ramai nya lelaki kacak naik LRT anda tahu? Tapi untuk petang itu untuk pertama kalinya Rara tidak menumpukan perhatian terhadap kesukaanya itu. Lelaki kacak yang berada dalam LRT ketika itu hanya seperti tiang bagi Rara. Otak Rara memberi fokus sepenuhnya dalam perjaanan ke Masjid Jamek.

stesen berikutnya Masjid Jamek.

Rara keluar dari LRT. Disini kemuncak kecelaruan dalam otak Rara. nak pegi TBS guna laluan mane? Ampang ke Seri Petaling? Mana satu laluan yang nanti kene tuka stesen lagi? Mana? Mana? Mana? Disebabkan tahap cerapan otak Rara rendah ditambah pulak tahap kelaparan yang agak tinggi, Rara tidak dapat berfikir dengan matang. Lantas Rara mengikut kata hati dan langkah kakinya sambil dalam hati berdoa YaAllah harap-harap betul. Train sudah bergerak. Jam menunjukkan sudah ke angka 6 petang waktu negara tersebut. Dalam waktu sebegitu memang biasanya train penuh dan peratus untuk dapat tempat duduk sememangnya tipis. Oleh itu, tidak hairanlah sepanjang perjalanan itu Rara terpaksa mengagahkan diri berdiri. Dari satu stesen ke satu stesen semakin ramai manusia di dalam train itu. Semakin terpaksa berhempit. Sehingga lah satu suara bertanya,

Lelaki : train ni laluan ampang ke sri petaling?

Rara : haa. arr tak tau la saya main masuk jer td. toleh belakang. kak train ni laluan mana?

Kakak : sri petaling.

Rara : arr nak pegi TBS straight je er? 

Kakak : a'ar. senyum.

Lelaki : kalau naik ampang kene tukar stesen lagi.

Rara : Ooo. saya tak tau. senyum.

Lelaki : nak pegi TBS jugak er? balik Johor?

Perbualan diteruskan. Dalam hati Rara lega sebab naik laluan yang betul dan tak perlu tukar stesen. Dan lelaki itu. YaAllah kalau dia jodoh aku pertemukan lah kami lagi. 

stesen berikutnya bandar tasik selatan.

Dalam ribuan manusia lelaki itu hilang. Perjalanan diteruskan. Dengan tahap kelaparan dan kepenatan yang tinggi langkah kaki masih diteruskan hingga ada yang menyapa. 

Suara : hyee jumpa lagi. jom makan.

Rara : senyum. awak kan belum beli ticket pegi la beli dulu.

Suara : takut tcket habis la.

Rara : kalau ada rezeki mesti ada cuma cepat lambat jela balik nye. hehe.

Suara : hehe. harap-harap ada kan.

Ada hikmah dalam setiap yang berlaku. Rara ditinggalkan oleh kawan-kawan Fak-nya tapi Allah kirimkan manusia yang baik untuk menemaninya. Di TBS juga Rara jumpa kawan sekolah lamanya iaitu Hery dan Zai. Berbanding cerita sedih Rara kene tinggal dengan kawan, Hery dan Zai punya cerita yang lebih sedih. Mereka dari Universiti Cikgu di salah satu negeri berhampiran Universiti negeri Rara belajar. Akibat kehabisan ticket bus Hery dan Zai tak de ticket bus nak balik ke Johor. Lantas mereka terpaksa naik bus dari TBS. 

Semoga berjumpa lagi.


nama saya nun wau ra zo alif fa ya ra alif. ;)


Monday, October 31, 2011

Preety November!

Moning girl(s) and boy(s),

Hyee, pagi yang indah ini aku penuhkan masa lapang dengan membasuh baju dengan gigihnya bersama rumet. hobi kami memang basuh baju. pantang ada masa free mesti nak basuh baju. hobi lain kami ialah makan dan tido. hehe. satu bilik perangai sama. kalau time online hobi kami pilih lelaki kacak/comel. ohseeem kan kehidupan kami kat sini. hehe. macam tu la kehidupan aku kat sini. pegi class kuliah pumpangpumpang dengan kawan-kawan kat fak lepas tu balik bilik pumpangpumpang dengan rumet. ada kawan aku kat fak dia kata dia dah nak muntah dengan kehidupan baru kat sini dengan rumet yang perangai macam entah pape. tapi Alhamdulilah aku bahagia walaupun tanpa bf farid kamil dan rumet aku best. hehe!

Actually, I just want say hyeee to November. counting to 27th. ehem!

ok bye nak pegi class. ;)



Wednesday, October 19, 2011

Blind.





Hyeee. ini bukan kisah blind date.
ini kisah sorang cousemate aku yang buta.
tapi dia boleh buat kerja macam kita yang normal ni. 
namanya Faiq (lelaki) .

First, dapat satu group dengan Faiq memang aku tak bual-bual langsung.
aku takut cakap or gurau benda yang menyinggung perasaan dia nanti.
bila ketua group bahagikan kerja aku dapat sama dengan faiq. 
Alhamdulilah, sepanjang kawan dngan Faiq aku berjaya mengawal kata-kata.
Hehe.

kerja dengan Faiq sangat senang.
semua bahan yang dia dapat, dia akan email kat aku.
Faiq pun ada fb. 
terer kan Faiq. 
sebab laptop Faiq tak sama dengan laptop kita orang normal ni.

Faiq yang buta pun boleh berjaya.
so, ape alasan kita yang normal ni?
ask myself.



Sunday, October 16, 2011

wish me luck !

wish me luck, wish me luck, wish me luck!
esok first time nak presentation.
segan. takut.
semoga diri sendiri tak buat perkara yang memalukan diri sendiri. 

doakan kumpulan kami! 
;)

Sunday, October 2, 2011

Headband.

Heee malam ni tak sangka aku kreatif. buat headband pertama buatan tangan. tak kan kaki pulak. mula-mula tak tau pun benda alah ni namanya headband. pastu call gf yang jauh nun di pulau tanya nama saintifik benda alah ni ape. hehe. pastu search kat youtube cara nak buatnya. tapi loading lambat sangat. tak sabar aku nak tunggu. akhirnya berbekalkan kreativiti yang ada aku buat jer sendiri ikut kata hati yang di gabungkan dengan akal dan otak. hehe. then jadi la headband pertama. bangga!


muka oily gile boleh buat goreng nugert. 


Lawatan sambil makan.

Hari ni dengan penuh semangatnya aku bangun pagi err walaupun pukul 9 dikira pagi lagi kan aku basuh baju, sapu bilik, kemas loker. sampai rumet aku gelakkan bila tengok keadaan loker aku pastu dia tolong kemas sekali. baik tau rumet aku. lepas dah kemas-kemas tu pikir-pikir nak makan ape. hari-hari makan dekat cafe kolej ni bosan tau. hari-hari pun makan mamak masak, makan nasi goreng medan, nasi goreng indonesia lepas tu rotate ar menu yang sama sampai nak muntah-muntah aku makan. rindu nak makan ikan bilis goreng campur bawang pastu taruk air asam. mak selalu masak ni bila tak ada idea nak masak ape. rindu roti gulung sardin mak, rindu tomyam mak masak. semua ar rindu. rindu tau. lantak ar nak cakap aku homesick ke tak independent ke gedik ke. biarrrr ar. sapa jer tak rindu air tangan mak sendiri kan. 

Pikir punya pikir kite orang lebih tepat aku yang pilih hihi pun amek keputusan nak makan kat kolej lain. kolej yang dipilih ialah kolej 4 atau  nama panjangnya Kolej Bestari yang jauh nun di sana. semangat tau nak makan punya pasal. aku dengan rumet pegi naik teksi sampai library utama. di sebabkan salah faham kite orang berhenti kat library. ==' berbekalkan tenaga tak seberapa jalan kaki pegi kolej tu. sobsob. rupa rupanya kolej tu jauh. sempat becak jugak la ketiak ni. pastu naik bukit lagi kolej tu.  gigih betul budak-budak kolej sana jalan kaki pegi fak. rumet kata kawan dia dari kolej 4 pegi fak Sains jalan jer. pehh gigih. kite orang ni kalau tak ada bus naik teksi. tak sanggup nak jalan. kawan kerja aku kata dia bukak kedai kat cafe kolej 4. aku tak tau la dia gurau ke dia tipu ke atau aku yang tak tau mana satu kedai dia kan. bila datang makanan tak de. kecewa. dah la kolej jauh perut pulak dah kuarkan irama dangdut. sobsobsobsob. T.T


Muka lapa!

Baru gembira dapat makan! :D


Nasib baik aku pegi berdua dengan rumet Nabila. kalau rumet Nia ikut sekali mau dia marah bebel-bebel sebab jalan jauh. hehe. last, aku dengan rumet pegi makan dekat mid. kekeke. sampai sampai mata terus carik kedai nak mencekek. kali ni tempat makan dipilih oleh rumet Nabila. rumet pilih nak makan kat Noodle Station. lepas makan konon nak terus balik tapi hampeh. hehe. esok pegi class boleh pakai seluar baru. ehem! 

Rumet pun gembira dapat makan! :D



Friday, September 30, 2011

raya lagi raya lagi!

Errr. ok fine raya dah habes. sobsob. tak puas nak raya. collect duit raya pun tak banyak tahun ni. belum puas beraya dah kene pegi daftar U. sedih jugak la. dapat raya dengan kawan kawan pun kejap jer. bila dekat sini ada jamuan raya kemain gembira lagi aku. aku rasa time jamuan raya ni jela dapat pakai cantik cantik. kekeke. pegi class jangan harap la nak pakai baju kurung heels celak bagai. memang tak sempat. sebab tu jodoh aku lambat sampai kot. 


28 sept, ada jamuan raya ala ala hai open house gitu kat fakulti aku. best dapat pakai cantik cantik tapi dapat makanan tak bape nak sedap. tapi sebab free aku telan jugak la. huhu. lepas tu dapat amek gambar dengan lelaki Singapore yang hari hari pegi class comel momel walaupun semua orang kata dia jambu. ada aku kesah. kekeke. jom la tengok gambar jer malas nak mengarut lebih lebih. ;)


Hyeee nama saya Zafira. 
saya nak kenalkan kawan kawan class saya. :)



Ni kawan paling sporting, paling sayang, paling gagah, 
paling kuat makan, paling semua la. bila aku lambat dia mesti tunggu. 
selalu sabar dengan aku. thanks Tira. ;)




 Ni kawan paling comel. suka pose comel.
 hari hari pegi class cantik cantik. pastu selalu tunggu bf dia.  


Faiz. kene paksa pose. huhu.


Comel. kikiki. ;)


Abang abang dari Singapore.





kawan kawan class. :D

ok. dah habes. ehh geram tau kat kolej ni nak connect internet pun kene berdoa dulu. =='


Sunday, September 25, 2011

Raya bersama KUAZIANS.

Hyee semua yang merindui aku. hehe. bajet macam ada orang rindu aku kan. puih.

Ok. aku dah lama tak update sejak berhijrah ke tempat baru. entah kenapa sejak akhir akhir ni tahap kemalasan aku menguasai diri. dapat pulak rumet kaki tidur kaki makan. bila tak boleh nak connect internet masing masing pun pakat tidur sama sama. hehe. tgk bilik orang lain pukul satu dua pagi terang jer lagi kan. bilik kiteorang pukul sebelas dah gelap. paling lambat pukul duabelas. setakat ni belom ada rekod lagi rumet aku yang tidur pukul dua tiga pagi. hehe. 

Ok mukadimah terpanjang sangat pulak. hehe. minggu ini kolej aku buat Minggu Interaksi dan Rumah Terbuka Aidilfitri KUAZ 2011. malam semalam kemuncak program ni. sebelum tu meh aku terangkan cewah ape itu KUAZ ape itu KUAZIANS. kekeke. bukan ape, tak la nanti orang baca terpikir pikir kan. nampak beno aku syok sendirik nanti. hehe. KUAZ tu singkatan bagi kolej kediaman aku, iaitu Kolej Ungku Aziz. kolej orang kaya duduk macam kondominium tak macam kolej lain. lalala. :p warga KUAZ pulak di sebut sebagai KUAZIANS. kurang lebih macam tu la kalau tak paham buat buat paham jela nanti aku kecik hati kang. lalala. 

Sepanjang minggu ni banyak la aktiviti kolej. aktiviti sukan nya aktiviti kebudayaan nye lagi. jadual minggu ni sangat full tak sempat nak carik jodoh. huhu. di sebabakan aku tak suka peluh melimpah di badan, aku amek keputusan masuk aktiviti kebudayaan. aku masuk dikir barat. hehe. so terkejar kejar la aku ke sana ke mari. abes class cepat cepat balik kolej nak tidur berlatih dikir barat. ni first time aku dikir barat. ok la. tukang karut pun cina so imagine sendirik jela macam mane. hehe. aku nak upload video dikir barat tapi entah kenapa tak boleh nak transfer kat laptop. nanti nanti kalau ada aku tunjuk er errr err. cehh macam ada orang nak tengok video kau noks. :p

Sampai la part malam kemuncaknya paling aku suka. sebab dapat pakai baju raya canti cantik. boleh cuci mata carik jodoh sekali. lalala. :p sepanjang dua minggu dah mula class ni dua kali jer aku pegi class pakai baju kurung. hari first kuliah dengan Jumaat lepas. hehe. aku bukan ape fakulti aku nun di atas bukit. aku kene daki bukit untuk menuntut ilmu. susah rasanya nak daki bukit pakai baju kurung kan kan kan. :D balik kepada cerita tadi. malam kemuncak ni dapat makan free. makanan pun sedap sedap. menu raya macam lemang nasi empit tu memang ada. kata pun jamuan raya kan. lagi ada laksa, sate, roti jala, ABC. ok tu jer yang aku makan malam tadi. yang lain ape entah. tak ingat. lepas makan sesi fotogediks dengan KUAZIANS. ;) jom tengok sambil pilih calon isteri. semua cantik cantik belaka. hihi. 


Ni rumet aku. dari kiri Nia, aku, Nabila, Ida. 
yang baju kurung biru tu jiran bilik. Viee nama nya. from sarawak.




Rumet paling garang. Nia. teacher to be. :)






Baju sama colour. hihi. :)


Warga KUAZIANS. 

credit pic to Fatien Ar-Rashid. ;)

Monday, September 12, 2011

First day Kuliah. :)


untuk santapan semua yang merinduiku. :)
entah kenapa aku masih terbawak bawak lagi tema colour KUAZ. 
merah. auuumm!

Hyeee si-kacak dan si-jelita. 

Hari ni aku first day pegi kuliah. kononya excited la. heheh. aku rasa aku dah bangun awal dah tapi boleh jugak tetinggal bas. berlari lari la aku dengan baju kurung ni pegi Akademi Pengajian Islam (API). tak dela jauh sangat API dari kolej kediaman aku ni tapi sempat jugak la ketiak aku becak. huhu. nasib baik la bus air cond kan. hahaha. Alhamdulilah, first class aku tak tidur siap duduk depan lagi. aku masih mengekalkan imej pelajar baik sejak masuk form 6 dulu. lalala. :p 


Pergi fak jer aku dapat jumpa orang Johor. kesian aku sampai terbawak bawak kecek kelate.heheh. masuk bilik cakap sabah bhaa, ganu kito dengan tuuu diaa orang kedah. hehehe. universal betul aku boleh paham semua loghat. hehehe. aku dah dapat matrix card. fak lain belom. kekeke. dah tu jer nak habaq. ;)


Sunday, September 11, 2011

Tamat dah orientasi !

Yeaaa orientasi dah abes. tak payah lagi nak terkejar kejar pegi amek makanan, tak payah bangun pagi pagi buta kumpul kat dewan pelita nak kiamulail, tak payah nak berebut toilet nak mandi, tak payah nak makan cepat cepat, ok semua tu tak payah. tapi serius bila dah abes orientasi aku bosan. lagi tiga hari kalau macam ni aku boleh mati kebosanan. 

Benda paling aku rindu time orientasi cuma satu jer. nak tengok muka PM barakuda. wakakaka. ehh tak tak. aku rindu nak buat cheers. aku rindu nak jerit jerit buat cheers nak tunjuk kat kolej lain betapa hebatnya KUAZ. cewahhh. sampai tak de suara aku di sebabkan cheers. sapa nak tanggung ni? hehehe. lagi best sebab nak sokong KUAZ kat padang cermin mata aku hilang. dah last day aku jalan tak nampak. haih.


Rindu nak jalan jauh jauh pegi DTC. heheh. ok tipu! sekali jer aku jalan pegi DTC sepanjang orientasi ni. sebab lepas tu aku sakit so pegi DTC aku di hantar. kekeke. DTC tu jauh ok!


kesian roommates aku semua sakit jangkit aku. =='





Friday, September 2, 2011

Beraya bersama kesayangan gegurl dan boboy !

Hyee comel hye kacak.

Alhamdulilah, dapat jugak beraya dengan kawan kawan sebelum pegi kan. :) thanks korang semua! hari ni asik gelak jer kan. entah pape jer kite gosipkan. dari gosip pelakon Kasih Alia ke gosip politik Muammar Gadaffi pastu ke kisah cinta terhanget blogger semua kita gosipkan bersama. dari yang tak paham yang blur yang tersurat yang tersirat pun di gosipkan jugek. tak ketinggalan ungkit kisah silam. heheh. lama tak jumpa kan. banyak betul yang nak diceritakan erk. :) dapat lepak sama sama makan ice cream dengan minum susu coklat dan strawbery kat port lepak kite tu. yerrr aku gembira sebelum bersedih dua hari lagi. sobsob. aku harap kat sana ada kawan macam korang ni. yang suka kawan dengan budak annoying, gedik dan mentel dalam satu pakej ni. lalala. :p aku harap lagi kita tetap kawan walaupun masing masing dah jauh. aku kat tempat baru tu nanti sorang jer. sobsob. 


Soalan : Pilih mana satu paling cantik nak buat makwe Farid Kamil.
Jawapan : yang pakai tudung warna ____________ .


Harap akan datang pun boleh manja manja macam ni dengan Suhaila.


Kesian Lukman nampak sipi sipi jer. kekeke.


Merdeka raya kononnya. heheh.


Sweet kan. wakaka.


Lelaki gagah memandu untuk kami. :)


Aku suka gambar ni tapi goyangggg pulak. siot! tangan sapa la ni. 



Wednesday, August 31, 2011

A day in Syawal !



Tuan tanah mengucapkan Selamat Hari Raya Aidilfitri.
Maaf Zahir dan Batin.









Monday, August 29, 2011

Aktiviti menjelang raya + malam raya.

Hyeee! 

Firstly, selamat hari raya girls and boys. tamat sudah bulam Ramadhan. mula pula bulan Syawal. bila nak raya line semua jadi bestfriends dengan siput kan. send msg ada jer hal nya. aku msg Farid Kamil dari tadi pending jer. asal erk? hehe. 

Ok back to title. kat rumah aku aktiviti nak menjelang raya ni of course la kemas rumah kan. Alhamdulilah setiap tahun kite orang adik beradik sama sama kemas. tapi tahun ni tambah sorang ahli baru sejak kakak aku kawen. :) kalau kemas rumah memang bising bising semua, gaduh gaduh manja. hehe. mula mula semua orang sebok la kemas bilik masing masing. 3 abdul [along, aqib, abiq] aku ni share satu bilik so diorang kemas sama sama la. kakak aku pun ada partner kemas bilik. suami dia la. aku jer lonely kemas sorang sorang sampai sekarang pun tak terkemas lagi. kekeke. lepas kemas bilik mula la kemas rumah sayang kite orang ni. dr belakang ke depan dari bawah ke atas empat penjuru rumah di kemas. prestasi kerja paling rajin memang daddy la. daddy aku memang pembersih orangnya. mak sayang pulak kemas bahagian dapur.

Oh tak lupa jugak, aktiviti malam raya pasang langsir. tapi aktiviti ni tahun ni takde. sebab mak sayang tak buat langsir baru. lagi pun tahun ni aku tak bagi diorang raya sebab aku tak dapat raya. hehe. boleh er gitu?

Lagi, aktiviti wajib raya ni mesti kene iron baju 3 abdul dengan daddy. tapi tahun ni sebab aku stress terlebih memikirkan 4 sept nak daftar asik pening jer, baju 3 abdul dengan daddy, mak yang iron kan. ehem baju aku pun mak yang iron kan. tapi sepasang jela. yang lain aku iron sendirik. hihi. sejak kakak aku dah kawen ni, memang kelang kabut jugak la. mana tak nya, dulu kite orang gilir gilir tolong mak masak, gilir gilir iron baju. tapi tahun ni memang aku jela yang buat semua. kakak aku gilir gilir balik rumah kite orang dengan balik rumah mak mentua. nasib baik rumahnya dekat kan. rempit kejap dah sampai. hehe.

Yer, tak ketinggalan malam raya mak sayang masak. dulu malam raya mak sayang masak rendang. tapi tahun ni tukar menu. masak ayam masak kicap pulak. jam menjelang angka duabelas tengah malam mak sayang masih gigih memasak. tepuk tangan untuk mak sayang yang super duper hebat masak! rasanya memang sedap la. air tangan mak mane yang tak sedap yer dak? ehemm tapi tahun ni ada satu kelainan. hehe. tahun ni aku buat biskut raya. ehem ehem. aku buat corn flakes madu qaseh. cewah!

Bila pagi raya pulak, memang wajib la pakaikan samping untuk 3 abdul dengan daddy. bangun bangun tak sempat nak basuh muka kene pakai kan diorang samping, carikkan butang bajunya la, beruskan songkok la. ahh diorang memang tak leh tengok aku tido. 

Bila semua dah pegi sembahyang raya baru aku mandi siap siap, cantik cantik. kalau diorang balik aku tak siap mula la semua bising bising. pastu makan sama sama. lepas perut masing masing dah kenyang duduk kat depan amek gambar raya last sekali baru mintak maaf dengan mak ayah pastu mintak maaf dengan adik beradik. selesai sesi mintak maaf, baru family aku gerak pegi beraya rumah sedara mara. :)

Aktiviti raya korang pulak macam mane? lebih kurang aku jer ke? hehe. Selamat Hari Raya semua. kepada kawan kawan sekolah, tak sempat aku nak wish sorang demi sorangkan. paham paham la dengan line nye macam tu. dengan keadaan aku yang busy ni. harap maaf la. aku mintak maaf salah silap aku. mana yang terasa terguris dengan perbuatan perkataan mahu pun jelingan aku, harap di maafkan la yer. :) semoga jumpa lagi Ramadhan akan datang agar kita sama sama dapat beribadat dan mendekatkan diri kepada-Nya. :) 

Sunday, August 28, 2011

Air Tangan Qaseh.

Hye sweet boy(s) and gedik girl(s),

Mak cik Jah nak menantu yang cantik, bijak, rajin kemas rumah, ringan tulang di dapur, hobi utama ialah basuh baju tak? siap dalam satu pakej ni. mahu tak? mahu tak? mahu tak? mahu tak? hahaha. ok kalau Mak cik nak sila minang saya dalam masa 3 tahun dari sekarang. kalau lambat nanti Farid Kamil yang minang saya. wakaka. 

Tahun ni first time raya aku buat kuih raya. buat dengan kakak cantik. gigih betul. masing masing pening kepala pun teruskan jugak sampai siap. raya sebelum ni setiap tahun mak sayang beli kuih raya. mak sayang memang terer bab bab membeli ni. tak kesah la beli ape pun. memang mak sayang terer. so, no wonder la anak dia pun terer membeli kan. hehehe. tapi raya tahun ni dua orang anak perempuan mak sayang nak buat kuih raya. buat Corn Flakes Madu Penuh Qaseh. cewahhh resepi nak jugak yang gempak gempak kan. kekeke. 


Ini la hasilnya. bangga!



Wednesday, August 24, 2011

Contest Blog Paling COLOURFUL ♥

hyeee semua hyeee semua hyeee semua lagi. kenyit mata

Lama tak search www.blogger.com . kekeke. ok. bila dah bukak blog mesti ada beberapa blog yang aku suka stalker. time ni dah tak hirau dah facedebook tu. tadi pegi lawat blog gegurl yang rajin betol update sejak ada laptop sendirik. heheh. lepas tu jumpa ini. yerr sebab itu la tajuk entry kali ni berbunyi begitu. heheh.

Nak tau tuan tanah bagi contest ni boleh lompat bintang ke sini. aku syak tuan tanah ni suka pink macam aku. comel pun macam aku jugak. hahah. lagi dia menggilai korea pun sama macam aku jugak. kekeke. tapi aku lebih menggilai lelaki jambu korea jer! hahaha. mengikut rules contest ni aku cukup syarat so aku join la yer !



Aku nak tag orang yang menggilai PINK jugak ar : Scha