Thursday, August 11, 2011

Ini aku rasa.

Ini aku rasa lalu deria rasa tambahan. bukan rasa guna lidah nanti batal puasa. kekeke.
kalau kau tak rasa, duduk tepi diam diam ah.

First, yang aku rasa sekarang ni, ehh bukan memang dari dulu la aku rasa tren ni memang wujud. tren budak berhenti sekolah nak kerja. senang jer diorang ni pikir. malas belajar berhenti sekolah. kerja dapat gaji cukup la nak sara diri sendiri. weekend nak dating dengan gegerlipren kene kerja lebih. yela nak belanja awek kan kononnya. tak paham aku dengan budak budak ni. kerja tak seberapa tapi boleh pulak tu kehulur kehilir bawak moto cepai. dik, keje kilang sekarang pun nak spm dik. orang keje kilang sekarang pun nak hantaran 10 ribu dik. tak ke diorang pikir 15 tahun akan datang nanti. kesian aku tengok. tak pasal pasal jer aku teringat Alan cerita pasal budak berhenti sekolah mintak kerja kat kedai HP dia. entah ape jadi dengan budak tu sekarang. aku teringat bukan rindu si Alane gila tu.

Second, aku rasa sekarang ni zaman orang ada Master ada PhD jela yang boleh nasihat budak budak belajar. yang nak nasihat pasal kehiduan ni kene yang pak ustaz uztazah mufti tok imam jela. kita kita ni tak layak dah. nanti di suruhnya pulak kita betulkan diri sendiri, geli katanya dengar nasihat kita yang bukan sapa sapa, macma ajar anak ketam jalan katanya. yang ni betol aku rasa. korang rasa sama tak? 

Third, aku rasa geli gemalai betul bila kat fb budak budak up status macam bagus jer. yang mencarutnya lain yang tunjuk peragai abang long nya lain. 'kau jangan carik pasal dengan aku nanti pecah muka kau aku buat' haa ni salah satu status budak form 2 ex-sekolah aku. badan kecik jer ada hati nak pecah muka orang. kecik kecik dah buat perangai macam pailang. lepas tu ramai pulak yang like. tak paham aku. yang up status copy paste lirik lagu cita kristal pun belambak yang like. come on la  kreatif sikit anak muda semua bila up status tu. yang up status copy paste hadis hadis pun ramai. bukan tak bagus. bagus sangat. share ilmu kan. saling mengingati antara satu sama lain. tapi yang aku tak boleh terima. pandai jer up status islamik tapi realitinya kaki carut paling tegar. jangan wei buat peragai kat alam maya jer baik hakikatnya kau paling terer mendajalkan orang. kalau kat blog ada prinsip ' ni blog aku sukati aku la nak tulis ape ' tapi kat fb tak de wei prinsip ni. so korang tak boleh buat macam tu. lalala. aku cuma like statu yang kreatif dan inovatif jer.

Fourth, aku rasa aku nak pindah rumah la. asik tak de air jerrr kat sini. grrrr. nak mandi pun kene sukat sukat. padahal aku memang suka mandi lama lama. aku sukaaa sangat airrrrrrrrr. rumah dekat dengan sungai tapi bekalan air asik terputus putus jer. okdahbye.





9 comments:

  1. Assalamualaikum. hehe. Emosi betei sejak dua menjak nie. Sabar. Kesabaran adalah ujian untuk mendapatkan habuan.

    ReplyDelete
  2. comek: emosi emosi emosi sgt sgt. kekeke. kat umh tak de air wei. kesian tak? hehehe.

    ReplyDelete
  3. hehe. Meh parit dekat sini banyak air.

    ReplyDelete
  4. err parit? baik sungai Yong peng jer. =='

    ReplyDelete
  5. sy nk up status kt fb cakap "sy single".. agak2 ramai like x? huhuhuh

    ReplyDelete
  6. Wow, haha. Sabarr~ xD
    Suke entry ni! LikeLikeLike! :D

    ReplyDelete
  7. beyla: sabar la ni. kan puasa. hehe. :)

    ReplyDelete

♥ thanks for commenting! ♥

lovelove!

double~loves! ;D