Saturday, August 6, 2011

Laling, baju raya colour ape?

Hye Nurul, hye Ahmad.bukan nama sebenar ;)

Tahun ni aku tak merasa la nak beraya sakan macam tahun tahun yang sudah. nampak gayanya Cik Jah oi tahun ni tak dapat la aku join konvoi berbasikal raya ke rumah kawan kawan. nahi nahi nahi. confirm la tak dapat. kawan kawan kalau korang baik hati 1sept dah start la aktiviti murni melahap kuih raya yer. macam biasa yang dah terer buat drift tu datang amek aku. T.T

Tapi dalam tak beraya tu sempat jugak aku buat enam pasang baju raya. kekeke. tak bape nak baju raya sangat la. sebab time beli kain ni bulan empat. kononnya kata mak buat tambah tambah baju untuk pegi kuliah. ecehwah pakai baju kurung pegi kuliah. lalala. kain pun beli yang murah je, beli kain lima pasang dapat diskaun tu. tiga pasang dah siap. ada satu kebaya kakak aku bagi dengan dua pasang baju kurung lagi mak cik jahit baju tak nyempat nyempat nak jahit.

Sekarang kan tempah baju pun dah mahal woo. baru tiga pasang baju ni jer dah habes duit gaji dua hari aku berkerja. untung la yang mana mak pandai jahit, save duit tempah. nak beli yang dah siap size kat pasaran tak bape nak hade la pulak. untung untung dapat mak mertua hebat menjahit nanti leh bayar murah. wakaka.


Jangan tanya napa corak bajunya serupa mak mak yang pakai. dah tentu mak aku yang pilih. = =,  


 


kat kepala aku ada benda pelik tapi aku tak nampak. macam mane nak tengok erk? :p

5 comments:

  1. Hamboihhh hamboihhhh cik jahhhh! baju raya tahap retisss retissss! :D akak bj raya ada sepasang jek... lagi sedih... huuuuu!

    oh oh dan congrats dapat UUM ye! Belajar rajin - rajinnnnnnn! :D

    ReplyDelete
  2. kikiki. elehh sepasang tu yang mak pah buat kan lima pasang lagi tu beli kat first lady kan kan kan. hehe. thanks kak, tp U nye trlbh tu. UM jer. hihi. :)

    ReplyDelete
  3. baju aku tahun ni wrne kematian.. hitam.. ahaha.. xnk wrne hitam, tp trpkse sbb kt U ape2 mjlis msti bju mlayu hitam.. cis..

    http://operasihitam.blogspot.com/2011/08/tips-blogging-buat-blogger-lain-suka.html

    ReplyDelete
  4. uiit !! huu byknya baju raya dia . . .

    ReplyDelete
  5. amey : hapeee la UUM ni. tak colourful btl pakai itam.

    hazeim : hihi. kan raya sebulan. lalala. ;)

    ReplyDelete

♥ thanks for commenting! ♥

lovelove!

double~loves! ;D