Monday, March 26, 2012

Selain Memasak Saya Juga Boleh Menjahit !

Assalammualaikum.
Hye gadis manis dan lelaki kacak. :)

Hari Isnin dimulakan dengan bunyi sorakan yang sayup-sayup kedengaran dari jauh. aku pikir tu mimpi tapi nape background muzik nye macam tengah tengok pertandingan bola jaring. -,- padahal aku tengah mimpi makan ubi rebus dengan sambal ikan bilis. yummy! memang spoil la kan. grrr. nasib la kan duduk kolej depan pusat sukan ni entah ada pertandingan ape ntah. haih kacau betol la, tak pasal-pasal aku bangun awal pagi ni. kikiki. ;)

Ehem, bukan ini yang aku nak bebelkan, tapi sebaliknya berbalik kepada tajuk entry kita hari ini. kikiki. mesti semua tak sangka kan aku reti menjahit. ehh jangan tengok luaran aku meh selami isi hati. haha. aku tak de la terer sangat memasak. tapi kan awak wahai bakal suami yang entah dekat mana sekarang ni awak berada, InsyaAllah kalau kita dah menjadi yang halal nanti awak tak kan kebulur la. ada la dalam sebulan tu cuma dua tiga kali jer kita makan luar. tu pun sebab saya saja nak habeskan duit gaji awak. kahkahkah.

Back to title, hari tu aku jalan-jalan dengan rumet si-nia kat Pasar Seni aku jumpa satu benda yang maha comel macam aku. betul tak tipu benda ni comel sangat lepas tu aku macam biasa la memang suka membazir. aku pujuk nia soh beli jahitkan bagi boyfie dia. kan sweet kan. tapi nia tak makan pun pujuk rayu aku. apesal ntah dia ni tahan betul dengan godaan duniawi. bab-bab nak simpan duit bagi la kat nia. bab-bab nak habiskan duit bagi la kat aku. hahaha. lastly, aku yang beli. balik bilik terus gigih aku menjahit dan hasilnya emm emmm boleh la first time try kan. huhu. jangan gelak ok! sapa gelak jadi slow macam siput. :p


Beli dua tapi baru siap jahit satu. :)



Ehem ehem! mari mula menjahit. :D


Aku pun tak tau kenapa kucing ni muka dia jadi samseng macam ni. -,-

Chill bebeh. first try memang la mcm ni. lalala. :p aku namakan kucing ni Kito. haa muka dah samseng nama pun kene la samseng jugak. hehe. ehh sapa yang nak try menjahit boleh beli ni dekat sini tau. selamat membeli, selamat menjahit! hihi. sapa nak Kito angkat tangan! kekeke. :) 



*ehem awak, saya single boleh la masuk meminang dua tahun lagi saya habis belajar. haha! ;)


8 comments:

  1. apasal muka kucing mcm 2? wakakakaka.. sumpah aku gelak.. ahahahah

    ReplyDelete
  2. Yot, buatkan untuk guwe dan Eka. :)

    ReplyDelete
  3. Phewitt, bestnye pandai menjahit.. Ajar la sye pls.. heee! :)

    ReplyDelete
  4. operasi hitam : muka samseng kan. wakakaka. :p

    ReplyDelete
  5. thaqib : boleh jer tp dikenakan harga. haha.

    ReplyDelete
  6. mizmarmalade: heee baru jer nk belajar2. nk ajar awk tak terer lg. hihi. :D

    ReplyDelete
  7. CPB: yeaaa nak kawen dgn farid kamil. haha! :D

    ReplyDelete

♥ thanks for commenting! ♥

lovelove!

double~loves! ;D