Monday, April 30, 2012

Adopted.

Hyeee sweet boys and sour girls. kehkehkeh.

Esok cuti. say yeaaaa! haha. hari selasa hari paling tak best sebab jadual penuh. class dari pagi sampai petang. tapi nasib baik class English selalu balik awal. so aku tak de la anti hari selasa sangat. hehe. tapi aku tak paham ape yang lect ajar time class Eng tu. lect tu ajar laju macam kereta api dan geng budak lelaki dengan kuat akan kata 'yesss, understand bla bla bla'. suara aku yang ayu ni lect tak dengar pun. huhu. Ok dah. aku dah start nak merepek dah tu. hehe.


Dulu, masa adik aku enam tahun aku kata dia anak angkat. sampai nages-nages aku dengan Along kerjakan dia. hahaha. lepas tu kene marah dengan mak. :p punya la time tu aku tak leh terima kelahiran dia. tu adik lelaki tu. sila imagine kalau adik aku perempuan ape yang akan aku lakukan. wakakaka. kejam tak? kajam tak? hikhikhik. seiring dengan peredaran tahun aku dapat terima aku memang ada adik lelaki. tapi macam mana sekali pun aku tetap buat perangai princess 24 jam kat rumah. haha. 

Ok dah tu jer itew nak tulis. kbai.  


*rasa nak lempang aku tak? tajuk macam tak de kene mengena dengan entry erk. tak berdaya saing betul la aku ni. haiyo.  -,-


Friday, April 27, 2012

Ceq Kreatif Habaq Hang.

Hyeee lelaki kacak. lambai-lambai tangan.
dan juga awek gedik bilik atas. jeling

Haiyo. Jumaat yang barakah dimulakan dengan niat suci murni aku nak basuh baju yang telah direndam dengan sabun semalaman. tapi hampa nya aku tengok bila skirt turun warna. habes semua baju bertompok tompok. grrrr. rumet si-nia boleh buat lawak ke der pulak time aku tengah membara. 

nia : alaaa kau kan suka polkadot. hahaha.
aku : -,- *sentap mak nok.

Ok aku memang suka buat mukadimah yang tak kena dengan tajuk kan. tapi buat karangan boleh pulak dapat A+ tu macam mana tu. haha. tangan di dada mata ke atas.  sebab aku tak de class hari Jumaat, malam khamis boleh la berjimba-jimba dengan bahagianya bersama rumet yang ngokngek. haha. 

Kat dalam bilik ni, meja study aku sebelah meja study nia, so memang banyak keje gila kami buat bersama. contohnya, kami pernah skype sampai kol 3-4 pagi. tu keje sem lepas. haha. lepas tu esok pagi nya bangun pun 'awal la sangat' kehkehkeh.  tu tak de la gila sangat. ada lagi yang gila tak nak cerita. kihkihkih. malam tadi aku rasa dah lama sangat tak main lukis-lukis. aku pun bukak la Paint. first, aku lukis burung. lepas tu aku lukis penyu. hehe. biasa la bila dah berjaya menghasilkan lukisan yang super duper comel aku pun hebohkan satu bilik. haha. nia pun apa lagi nak jugak tunjuk bakat dia. huwawawa. satu malam tu kami melukis. time tu fb kami pandang sepi jer. huhu. 


Tadaaaa. hasil seni lukisan ceq yang kreatif. 
boleh masuk muzium habaq hang. haha.

Steady semua. steady. control gelak. nti ceq kecik hati kang. hihi. ceq tau semua orang pakat gelak sebab ceq lukis cartoon kanak-kanak ribena. tak pa. hangpa gelak la guling-guling. rumet ceq dah gelak awal-awal dah. haih. ceq ni orang yang mempunyai daya imaginasi yang tinggi sebab tu ceq boleh hasilkan seni lukis yang bertemakan alam semesta. wakakaka. dari lukisan ni boleh buat cerita ok. makhluk alien dr UFO datang ke bumi nak berkawan dengan manusia. hahah. ehh apesal aku cakap kedah tetibe ni haiyo. :p

Tengok siap ada nama watak bagai. watak-watak yang ada semua rumet aku. ehh back to normal. cakap macam biasa dah. hihi. then watak UFO lelaki aku tak tau nak bagi kat sapa. aku pikir punya pikir watak yang paling sesuai ialah watak rain. hahaha. rain ni kawan kolej aku yang terengganu dia mak aihh pekat gila. nama korea habes kan. haha. kalau cakap dengan rain kene soh dia repeat dua kali sebab aku tak bape nak paham. haha. 

Next pulak lukisan nia. sapa kata lukisan nia lagi cantik aku merajuk dua puluh lima hari. hahaha. 


Nia kata lukisan dia bertemakan alam sekitar.
yang part bunga tu, bunga reflesia nia kata. haha.

Ok antara lukisan aku dengan nia mana lagi comel? sila berikan penilaian anda. hihi. :)



Saturday, April 21, 2012

Untuk Kekasih di Utara.

ini entry pendek tentang kasih sayang,
sediakan baldi kerana anda bakal muntah sepanjang membaca.

Hyee awak yang sentiasa comel, 
Happy birthday sayang!

Birthday awak tahun ni tak ada hadiah yang special kita boleh bagi. kita cuma mampu wish dan doa yang baik-baik jer untuk awak. kita rindu awak. rindu nak gosip-gosip dengan awak. rindu lepak makan ice-cream makan kepsi sama-sama. rindu nak study sama-sama. rindu nak copy nota awak. hehe. ehh banyak la rindu pasal awak ni. haihh. dulu zaman muda kita time sekolah awak selalu bawak bekal kan. kita paling suka awak bawak bekal karipap yang mak awak buat. memang tak cukup kalau makan dua jer. rasa nak habiskan satu taperware jer. hehe. sebab tu kita makin gemok dan awak masih kurus macam dulu. -,-

Dah bertahun-tahun kita kenal dan kawan dan rapat dan berkasih sayang dan bercinta dan awak masih orang yang sama. bape banyak dan daaa. -,- orang yang selalu pakai comel-comel dan wangi 24/7, awak la orangnya. ingat tak masa tengah study kat library dulu, kita penah marah awak sebab awak pakai perfume. muka awak merah padam time tu. pastu kita ketawa terbahak-bahak sebab awak benggang. kekeke. kita tau dalam beg awak, perfume memang wajib ada kan kan kan. :) walaupun awak suka bebel awak tetap menjadi kesayangan ramai. ;)

Untuk birthday awak yang ke-21 ni kita doakan awak panjang umur supaya awak boleh tunjukkan skill memasak awak dekat Mr. Future Husband awak. semoga awak gembira selalu sebab kalau awak sedih muka awak berkerut nanti cepat tua dan tak comel lagi. kekeke. semoga awak sihat-sihat selalu supaya dapat belajar dan dapat result bagus dalam setiap exam awak. kita tau awak sangat kuat study sampai awak kurus. hihi. 

Akhir kata, tak ada ape yang kita mampu bagi awak. selain kasih sayang yang melimpah ruah ni. hikhikhik! ehh awak dah tua. kita masih sweet 20. kikiki. :p



Ini untuk awak. :)


Birthday Girls. sweet 21. 


Kita berdua masa zaman muda. hihi. :)






*pehh tulis entry ni feeling macam tulis untuk boipren. huehuehue.