Saturday, May 5, 2012

Trip to Johor.

Hyee semua yang dikasihi. hihi.

Akhirnya, aku bejaya bawak dua orang Brunai jejak kaki ke Johor. ehemm aku kan orang Johor, mesti la bangga dengan negeri sendirik yang indah dan permai. hikhik. untuk selesaikan subjek Pengurusan Acara Budaya, group aku pilih nak buat pameran pasal herba. sebab majoriti ahli kumpulan ialah anak Johor semua sepakat membawa berkat nak pegi johor dan tempat yang dipilih ialah Ladang Herba Nasuha, Pagoh. aku ni nama jer anak Johor tapi tempat tu tak penah jejak pun. huhu.


Orang Brunai pakai spek hitam sebab tak tahan Malaysia silau sangat. haha. :)


We are from Jabatan Sosio Budaya Melayu, 
Akademi Pengajian Melayu, Unversiti Malaya.

Trip ke Johor bermula jam 5 pagi bersama 2 orang Brunai, 3 lelaki senget dan 2 gadis ayu. kite orang pegi naik kereta Alza yang dicuri ditepi jalan. hehe. pagi-pagi buta dah pegi macam jauh sangat jer Johor tu kan. padahal perjalanan amek masa 3 jam jer pun dari KL. aku bangun mandi kolej sunyi jer. mana la ada orang mandi pagi-pagi buta. kalau ada pun hantu la tu. ehh bukan bukan aku yang mandi. hehehe! dipendekkan cerita sampai ladang tu jam 8 pagi. nasib baik ladang tu dah bukak tapi kene tunggu En Fadil la sebab dia yang akan bawak kite orang pusing keliling ladang dan terangkan pasal herba dan kebaikan herba-herba yang ada. aku kene jadi setisusaha yang tak bertauliah. kene catit semua nama-nama herba dan kegunaannya. tak dapat la nak posing amek gambar sakan sangat. huhu.






Habes pusing ladang amek gambar makan pumpangpumpang kira semua nya selesai jam 1 p.m jugak la. keluar dari ladang terus menuju ke Batu Pahat. bawak diorang pusing-pusing bandar pegi tempat yang menarik. lepas tu pegi antar sorang lelaki senget iaitu Sufy kau hilang balik tinggal lagi 2 lelaki senget dalam kereta. hahaha. aku baru tau kat Batu Pahat ada laut. serius aku jakun time ni. best gila duduk kampung si Sufy ni angin kuat. boleh naik bot pegi pulau yang ada kat situ. boleh pegi mancing. best kan.



Last sekali hantar aku balik rumah. hihi. terima kasih korang sebab hantar Princess ehem! ni pulang dengan selamat. hihi. sampai rumah bagi diorang makan kenyang-kenyang dan bagi rehat sekali pastu diorang balik KL dengan selamat. aku pun dapat tidur dengan bahagia. kekeke.


Happy trip with them. happy ending walaupun aku jadi bahan gurauan senda untuk satu hari Jumaat kan. senyum. lepas ni boleh datang lagi bawak rombongan meminang. wakaka.


Akhir kata dari tuan tanah, terimalah sekeping gambar buat pengubat rindu. woho!


1 comment:

♥ thanks for commenting! ♥

lovelove!

double~loves! ;D