Wednesday, December 5, 2012

21 Tahun : Manusia Awesome Part II

As-salammualaikum,
Pagi-pagi-pagi dunia.

Hari ni class lambat kite bangun pagi-pagi tengok Adan dan Hawa la besttt kan. hehe. Time ni la line wifi kat Universiti Mahal ni laju kalau time lain *geleng kepala*. Jangankan kata nak tengok Adam dan Hawa nak bukak FB pun tak mampu. Ehh mampu cuma kene berusaha berlipat kali ganda. Nasib baik dapat la line yang superb nasib tak baik dapat lain macam palat. grrrr.

Ehh kite masih dalam mood birthday, so princess tak leh marah-marah. *hulur baldi*. 1 Disember sekali lagi kite dikejutkan makanya kite pun terkejut sekali lagi. Hehehe. Plan pada hari Sabtu ialah nak pegi berfoya-foya sekalinya ada class ganti Ko-k la pulak. Haiyoyoyoyo ama apa. Apa mau bikin terpaksa juga tangguhkan niat nak berfoya-foya. Balik dari class Ko-k mandi-mandi, tido-tido, *nampak tido tu wajib* kemas-kemas, jam 3 menuju jam 4 E selaku driver bertauliah datang amek princess dia. Hehe. Macam biasa pertemuan dimulakan dengan bebelan sebab E tak pernah gagal datang amek kite dengan kadar kelambatan yang sangat boleh menimbulkan api membara.grrr. Dengan alasan jalan jem yang tak leh diberi muka bebelan harus diteruskan sehingga mulut sendirik penat. haiih. 

Pum pang pum pang nak dekat jam 6 jugak sampai Times Square (TS). Dengan jalam jem sebab hari kejadian hujan dengan nak carik parking sampai tingkat 8. Sampai jer TS kite dah bebel lapar nak pegi makan terus tapi E nak buat spek pulak. Tak pe masih boleh bersabar kite ikutkan jer. :p Pusing-pusing TS dari satu kedai ke satu kedai tengok baju cantik-cantik lagi murah semurah RM10 makanya berkeping-keping wang kertas telah dibazirkan. *gagal kawal nafsu* Dah la time tu ada sale lagi memang silap la keluar hari tu. ishh ishhh ishhh *geleng kepala*.

Then kemuncaknya bila kite dah bebel lapa sangat. Destinasi yang dituju ialah KFC. Semua kedai makan penuh, KFC pun penuh punya la kene tunggu dekat luar dulu nak carik tempat. Pehhh mencabar jugak nak makan KFC jer pun. Kalau kat Yong Peng tak de pun kene tunggu-tunggu. Kekeke. Dapat tempat duduk, tunggu punya tunggu, bebel punya bebel suruh E pegi order makanan dia boleh buat lakar-lakar pulak. haihh. Surpriseeeee tibe-tibe my lovely rumet bell dengan nia datang. Ingatkan diorang memang jalan kat TS. Rupa-rupanya diorg datang sebab nak celebrate birthday sekali. Hehehe. Siap bawak cake. Thanks korang *peluk cium*. Pandai diorang plan er. Ingat kan just nak celebrate dengan E jer. Sebelum tu, masa pegi class Ko-k, tibe-tibe nia msg kata dia taruk kunci kat kasut. Diorang tak penah keluar secara tibe-tibe so memang pelik tapi sedapkan hati sendirik. Yela meb sebab kite nak keluar gak petang tu. Tak sangka E dengan rumet plan nak celebrate together. Hihihi. Yela kan dah masuk bulan Disember lagi masa birthday kite E masih dekat Kulim busy dengan final exam sampai lewat setengah jam wish birthday. Terharunya diorang still nak celebrate walaupun lambat. *peluk cium semua*

Bagi kite tarikh lahir tu sangat penting dan bermakna. Kite sangat terharu dengan semua orang yang wish. Tak kesah la diorang tau sebab bukak FB tengok 'Zafira Zaki's birthday is today'. Semua kawan-kawan yang wish kite hargai. Kawan-kawan lama yang wish, masih ingat lagi kat kite. Walaupun tak rapat mana kan. *senyum*. Kawan yang rapat, kawan belajar sama-sama dari darjah 1 sampai sekarang. Thanks sangat ingat dan wish birthday kite. One of them is Piki. Kawan yang masa darjah satu sikat rambut belah kiri sekarang dah jadi retis kat Uitm. Heheh. Pika yang setiap tahun asik wish terawal dan terlamat. Hehehe. Sampai sekarang masih ada lagi yang wish birthday. Jumpa kawan kolej time tunggu bus semua wish 'Happy belated birthday Fira'. Tak pe lambat pun, kite hargai semua yang ingat birthday kite. Kite rasa kewujudan kite diterima. Walaupun kawan tu kejap jer or baru kenal rasanya tu labih bermakna dari kawan bertahun-tahun tapi tak memberi kesan ape-ape pada sebuah persahabatan tu. *senyum*.


Happy Birthday Myself. :)


Again, from my rumet. Thanks dear. 

Akhir sekali, buat senior law abg Amey a.k.a Tomok a.k.a Noh Hujan, terima kasih untuk nyayian. Kan dah kata boleh masuk Mentor. Hehehe. To Amey, ingat nak upload video tu tapi tak leh pulak. Haiyooo. 


Ok dah nak pegi class.

xoxo,
Princess Zafira. 





No comments:

Post a Comment

♥ thanks for commenting! ♥

lovelove!

double~loves! ;D