Wednesday, March 8, 2017

My Unofficial Bridesmaid

Assalammualaikum.

Aku ingat lagi sebelum majlis #edzafira menjadi kenyataan, aku excited sangat nak sharing dengan my favourite people in my life gituu :p Ecewah hehee. Masa Ed nak datang merisik & kami bertunang aku memang dah beritahu Bell, Nia dan Husna. Sebab diorang ni laa saksi kisah cinta kami. Dari kawan--gaduh--kawan--gaduh (ulang 100 kali hahahaha) akhirnya aku setuju untuk terima Ed sebagai lelaki yang akan memimpin tangan aku ke syurga-Nya. Bila Ayah dah confirm tarikh untuk majlis Walimatul Urus #edzafira, aku beritahu kawan-kawan rapat yang lain -Bed, Nabilah Yusof, Nabilah Mokhtar, Yaya, Suhaila dll. 

Lepas tu bermulalah fasa hidup aku bertandang ke rumah Yah nak tumpang tidur sebab nak cari barang hantaran kat KL, mula jugak laa fasa dok whatsapp dengan diorg dok tanya pendapat itu ini. Rindunya masa sibuk-sibuk uruskan hal nak kahwin. Walaupun kita semua masa tu jauh-jauh tapi dengan adanya whatsapp kita akan rasa dekat. Ehh tiba-tiba huhu. Rindu masa pilih lace & manik untuk jahit kat baju nikah dengan Yah kat Jakel KL. Whatsapp Nia tanya harga cincin kat Habib, whatsapp Bell & Husna tanya pendapat nak pilih design. Eee banyak lagi laa semuanya aku rindu. Pastu Bed sharing list photographer laa, MUA dll. 

Terima kasih korang selalu tolong aku. Datang jauh-jauh. Tapi Nia jer tak dapat datang sebab baby Widad masih kecil. Sedih juga laa Nia tak dapat datang tapi tak pela. Kesian nti Widad penat jalan jauh. Untill now aunty masih tak dapat jumpa Widad lagi kekeke. Entah bila dapat jumpa ni huhu. 

Sehari sebelum majlis Bed jadi runner pergi butik pengantin ambil baju, settle hal hand bouquet, sirih junjung dengan hal-hal kecik yang last minit muncul. Hehehehe. Thank you korang :* Untuk my cousin Kak Scha yang selalu tanya kak pya bila nak kahwin hehe akhirnya Kak Pya dah kahwin :p Terima kasih sebab tolong buat acar buah dengan nenek masa tu. Tu laa last moment kita masak-masak dengan nenek kan? sob sob. Kak Scha ambilkan makanan untuk Kak Pya sebelum sanding tapi sempat jamah sikit jer hehehe. Rushing gila masa tu. 

Thanks korang semuaaaa yang kita sayang sepenuh hati. Walaupun korang tak dapat baju cantik sorang satu dan ikut tema korang tak pernah berkira nak tolong. Dari sebelum, masa dan selepas majlis korang tolong. Nanti tak sabar nak pergi majlis Bell dengan Husna pulak. Kak Scha kene tunggu habis degree dulu ok. Haipp dia kalau mengatal :p

Sayang korang semua! xoxo







No comments:

Post a Comment

♥ thanks for commenting! ♥

lovelove!

double~loves! ;D